matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równie stycznej oraz normalnej
Iga:
1−x
Wyznacz równie stycznej oraz normalnej dla funkcji f(x)=arctg
w punkcie (1,f(1))
1+x
20 lut 19:50
Jerzy:
: y = f"(1)*(x − 1) + f(1)
1
Normalna: y = −
(x − 1) + f(1)
f'(x)
20 lut 20:04