Mnozenie sum algebraicznych
LIBRE: a) (x+7)(2x−1) =
b) (2a−1)(a+4) =
c)(4a−1)(2−3a) =
d)(x+√5)(x−√5) =
e)(2y−√3)(y+1) =
f) (a+√2)(a−√3) =
g) (2√2+k)(√2−k) =
18 sty 19:00
Anulka: a)2x2−x+14x−7=2x2+13−7 dawno tego nie robilam ale powinno byc dobrze niech ktos to jeszcze
sprawdzi
18 sty 19:07
Anulka: b)2a2+8a−a−4=2a2+7a−4
18 sty 19:09
Anulka: d)x2−√5x+√5x−5=x2−5
18 sty 19:14
Anulka: g)4−2√2k+√2−k2
18 sty 19:19
Anulka: g)4−2√2k+√2−k2
18 sty 19:20
LIBRE: g jest nie dokonczone. jeszcze poprosze o c e f .
18 sty 19:32
cappy: c) 8a−2−12a+3a=−a−2
18 sty 19:34
cappy: e) 2y2−y√3+2y−√3
18 sty 19:36
LIBRE: jescze redukcja wyrazów podobnych. ;

i poprosze po kolejo chodzi mi o to.(a+√2)(a−√3) = a
razy a potem a razy
√3 itp.
18 sty 19:48
Dziąku: (4a−1)(2−3a) = 8a − 12a2 − 2 + 3a = 11a − 122 − 2
18 sty 19:53
Dziąku: f) (a+√2)(a−√3) = a2 − a√3 + a√2 − √6
18 sty 19:55
Dziąku: e)(2y−√3)(y+1) = 2y2 + 2y − y√3 − √3
18 sty 19:56
LIBRE: mam wyniki i w c po redukcji wyrazów podobnych ma wyjść − a − 2
w e 2y2+(2−√3)y−√3 w f a2+(√2−√3)a−√6 a w g −k2−√2k+4
18 sty 20:02
LIBRE: no ja. :<
18 sty 20:14
LIBRE: no ja. :<
18 sty 20:15
LIBRE: no ja. :<
18 sty 20:18