Geometria analityczna
Maturzystka: Punkty A=(−1,5) i B=(1,−3) są wierzchołkami trójkąta rownoramiennego ABC. Długość boku tego
trójkąta wynosi ?
20 lut 17:45
Adamm: czy na pewno takie jest polecenie
20 lut 17:56
Maturzystka: Tak na pewno
20 lut 17:57
Janek191:
Może trójkąt jest równoboczny ?
20 lut 17:59
Adamm: to nie widzę sensu by je rozwiązywać, widać autor nie wie jak pisać zadania
20 lut 17:59
Maturzystka: Możliwe bo nie czytelne jest
20 lut 18:02
Janek191:
a = I AB I
a2 = I AB I2 = ( 1 + 1)2 + (− 3 − 5)2 = 4 + 64 = 68
a = √68 = √4*17 = 2√17
20 lut 18:05