matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trzy równania
ssd:
Problem z trzema równaniami: a) 100 − (x+1)
2
= 0 b) 2x
2
− 1
2
3
x − 1
1
3
= 0 c) 4(x+1)
2
− 25 = 0
20 lut 14:53
Jerzy:
a) ⇔ (10 + x + 1)*[(10 − (x +1)] = 0
20 lut 14:55
Jerzy:
c) ⇔ [2(x+1) + 5]*[2(x+1) − 5] = 0
20 lut 14:56