1 | ||||||||
√1/sin2x+1/cos2x=√1/(cos2xsin2x)=1/|sinxcosx|= | ||||||||
|
1 | ||
f(x) = | dla sin(2x)>0 oraz | |
2 |
1 | ||
f(x) = − | dla sin(2x)<0 | |
2 |
1 | 1 | cos2x | sin2x | ||||
+ | = | + | |||||
sin2 | cos2 | sin2xcos2x | sin2xcos2x |
sin2x+cos2x | ||
= | ||
sin2xcos2x |
1 | 1 | 1 | 4 | 4 | |||||
+ | = | = | = | ||||||
sin2x | cos2x | sin2x*cos2x | 4sin2x*cos2x | sin2(2x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |