matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Mloda :):
Ile wynosi granica − limf(x) (x→−
∞
) 2x/(x
+
1)
19 lut 17:25
Mloda :):
2x/x
2
+1
19 lut 17:25
Janek191:
2 x
f(x) =
?
x
2
+ 1
19 lut 17:54
Janek191:
2
f(x) =
x +
1
x
więc
2
lim f(x) = [
] = 0
∞
+ 0
x→
∞
19 lut 17:56