Czworościan ABCD posiada wymiary |AB|=6, |CD|=8.
MaturzystaPosiadajacyDepresje: Czworościan ABCD posiada wymiary |AB|=6, |CD|=8.Proste AB i CD są nachylone do siebie pod kątem
60 stopni. Punkty E F i G są środkami kolejno odcinków AD, BD, BC. Powstaje część wspólna
czworościanu ABCD i płaszczyzny EFG.
Ile wynosi pole tej części?
19 lut 12:51
Kacper:
Zadanie konkursowe. Za wstawienie kolejnego dostaniesz bana.
19 lut 13:10
MaturzystaPosiadajacyDepresje: Nasz matematyk dał to zadanie jako dodatkowe (mowil ze z jakiegos konkursu) i nie miałem
pomysłu.
19 lut 13:35
daras: a mnie zastanawia jak można posiadać depresję ?
bo cierpieć na depresję albo być w depresji to jeszcze ogarniam
19 lut 13:42
poszukujacy: Najciekawsze jest to, że identyczne zadanie pojawiło się wczoraj i zostało prawie rozwiązane...
19 lut 13:50
lo:
nie ma niestety bazy dostępnych konkursów i czasem się komuś coś udaje
19 lut 13:59
MaturzystaPosiadajacyDepresje: No dobra Panowie/Panie, spróbuję sam, jak ktoś może niech usunie.
19 lut 14:05