dana jest funckja f okreslona wzorem f(x)={(x-3)^2 dla xe(-∞,0) wówczas:
Asia: dana jest funckja f okreslona wzorem f(x)={(x−3)2 dla xe(−∞,0) wówczas:
x−2 xe(<0,5>
1 xe<5,+∞)
a, f(0)=1
b, f(5)=1
c, f(0)=9
d, f(5)=3
(ten wzor jest z jedej klamrze.)
18 sty 18:27
paziówna: no słuchaj. patrzysz, które równanie przyjmuje funkcja dla wartości 0 oraz 5. będzie to w obu
przypadkach drugie równanie: x − 2
podstawiasz
f(0) = 0 − 2 = −2
f(5) = 5 − 2 = 3
18 sty 18:59
paziówna: przepraszam, nie dla wartości, tylko dla argumentów.
18 sty 19:01
Asia: ale i tak bedzie to odp d?
dziekuje z gory.
18 sty 19:07
paziówna: no tak..
18 sty 19:13