Równoległobok ABCD posiada boki długości |AB|= 10, |BC| =
RudyMaciej: Równoległobok ABCD posiada boki długości |AB|= 10, |BC| = 6 a kat pomiędzy tymi bokami wynosi
120 stopni.
Dany jest punkt S, który dzieli odcinek AB, przy czym |AS|/|SB| = 3/2.
Punkt R jest środkiem odcinka BC i punktem przecięcia prostych CS, DR.
Ile wynosi pole czworokąta PBQR?
19 lut 12:49
Kacper:
Zadanie z konkursu.
19 lut 13:01
5-latek: Niedawno to zadanie rozwiazala Eta
19 lut 13:23
Kacper:
Mam nadzieję, że to nie pomoże komuś wygrać tego konkursu. Na szczęście to tylko jego część.
19 lut 13:25