Prawdopodobieństwo warunkowe. Zadanie na dowowodzenie.
Fanabela: Wykaż, że jeśli A,B⊂Ω,P(A)=0,8 i (P)=0,6, to P(A|B)≥
23.
Próbowałam robić to zadanie dwoma drogami, ale nie wyszło i nie rozumiem dlaczego.
Proszę o wytłumaczenie

Moje obliczenia:
P(A|B)=
P(AnB)P(B)
Zatem: P(A|B)=
P(AnB)0,6=
53 P(AnB)
Z aksjomatu:
P(AnB)⊂P(A) i P(AnB)⊂P(B)
P(A)≥P(AnB) i P(B)≥P(AnB)
Zatem P(AnB)≤
35/*
53
53P(AnB)≤1
P(A|B)≤1
Czyli w sumie nic mi to nie daje bo nie mogę potwierdzić tezy
i II sposób: zmamienilam P(AnB) na
75 −P(AuB) i liczyłam w podobny sposób,
ale z przeksztalceniem wzoru na P(A|B) z uwzględnieniem P(AuB) i wynik wyszedł taki sam, czyli
P(A|B)≤1
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, co tu jest nie tak, bo inne zadania tego typy (nierówności,
ale nie p. warunkowe) wychodziły gdy stosowałam aksjomaty, a to nie. Będę bardzo wdzięczna
za pomoc