Trygonometria
5-latek: Prosze o odpowiedz na pytanie
czy sin(120o−2α)= cos(30−2α)?
19 lut 10:24
Księżna Łucja: Tak?
sin(120o−2α)=sin(90o−30o+2a)
sin(120o−2α)=sin(60o+2a)
sin(120o−2α)=sin(180o−60o−2a)
sin(120o−2α)=sin(120o−2α)
L=P
19 lut 10:54
5-latek: czesc

Myslaem nad takim czyms
sin(120
o−2α)= sin(90+30−2α)= cos(30−2α) bo sin120
o= cos30
o
19 lut 11:10
Jack: Witaj,
Jest ok
19 lut 11:26
5-latek: Czesc
Jack 
Poprawkowy zdany juz?
19 lut 11:28
Jack: Dopiero w srode lub czwartek sie dowiem.
19 lut 11:49