matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie wymierne
malinka:
rozwiaz rownanie wymierne __x__ + __1____ =
x
+6_____+0 x+3 x+2 x
2
+5x+6
19 lut 09:15
5-latek:
x+3≠0 x+2≠0 D=ℛ\{−2,−3} Wspolny mianownik to x
2
+5x+6= (x+3)(x+2) JUz widac ?
19 lut 10:30