...
Anulka: jezeli a+b/x−y=3/5 .To wartosc wyrazenia 10a+10b/9x−9y jest rowna:
A.50/27 B.5/3 C.10/9D.2/3
prosze o jakies wskazowki
18 sty 18:24
paziówna: pomnóż licznik 10 razy i mianownik 9 razy. i masz wynik
18 sty 18:27
Anulka: thanks
18 sty 18:32
s: Ja was nierozumiem bo mam dziesięć lat i chodze do szkoły podstawowej nr trzy w Zambrów
grunwaldzka
17 wrz 16:16
Janek191:
| a + b | | 3 | | 10 | |
| = |
| / * |
| |
| x − y | | 5 | | 9 | |
| 10 a + 10 b | | 3 | | 10 | | 2 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| 9 x − 9 y | | 5 | | 9 | | 3 | |
17 wrz 16:23
Mila:
Jeśli s chodzisz do szkoły podstawowej, to jeszcze za wcześnie na takie zadanie.
17 wrz 16:56