matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Księżna Łucja:
√
3
sinx|cosx|=
4
18 lut 20:35
Księżna Łucja:
√
3
sinx|cosx|=
2
4
3
sin
2
x*cos
2
x=
/*4
16
3
4sin
2
x*cos
2
x=
4
3
sin
2
2x=
/
√
4
√
3
√
3
sin2x=
v sin2x=−
2
2
I nie wiem jak skutecznie wyznaczyć "x" pokaże ktoś ?
18 lut 20:37
Adamm:
√
3
sinx|cosx|=
4
dla cosx>0 mamy sin(2x)=
√
3
/2 dla cosx<0 mamy sin(2x)=−
√
3
/2
18 lut 20:40
Eta:
π
2
2x=
+2kπ v 2x=
π+2kπ , k∊C
3
3
x=........... v x=..........
18 lut 20:41
Księżna Łucja:
Wszystko jasne,dzięki
18 lut 20:49
Księżna Łucja:
π
2π
π
5π
4 rozwiązania wyjdą
,
,
,
/ w okresie 2kπ
3
3
6
6
18 lut 20:55