matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
mat1510:
oblicz granice
4
n
−3*8
n
+2
a
n
=
2
n
+2
18 lut 18:33
Janek191:
Dzielimy licznik i mianownik przez 2
n
2
2
n
− 3*4
n
+
2
n
a
n
=
2
1 +
2
n
więc lim a
n
= −
∞
n→
∞
18 lut 19:01