matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz
KML:
sin2x*tgx=6cos
2
x w przedziale <0;2π>
18 lut 18:21
3Silnia&6:
sinx
2sinxcosx
= 6cos
2
x
cosx
2sin
2
x = 6cos
2
x tg
2
x = 3 ⇒ tg x = ±
√
3
18 lut 18:22