matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Anulka:
Stosunek długości ramion trapezu prostokątnego jest równy 2 : 1. Miara kąta rozwartego tego trapezu jest: A. mniejsza od 120˚ B. równa 120˚ C. równa 150˚ D. większa od 150˚
18 sty 17:54
mrówka_z:
β=90
a
1
cosα=
=
=> α=60
2a
2
α+β=150 odp. C
18 sty 20:54