matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
jkjhj:
x
4
zd23.Rozwiąż
=
12−4x
x−3
18 lut 15:12
Jerzy:
x ≠ 3
x
4
x
4
−x
⇔
=
⇔ −
=
⇔
= 4
4(3 − x)
x−3
4(x−3)
x−3
4
18 lut 15:15
jkjhj:
dziekuje
18 lut 15:18