Wyznacz Elastycznośc Funkcji
Piotrek: Witam. Bardzo proszę o pomoc.
Niestety tego nie rozumiem a zrobic to muszę...
Wyznacz elastycznośc funkcji w punkcie x0:
a) f(x) = x2 + 2x + 2, X0=1
b) f(x) = e2x, x0=2
c) f(x) = √x, x0
Z góry dziękuję za pomoc.
18 sty 17:46
xxxxx: Wyznacz Elastycznośc Funkcji
Witam. Bardzo proszę o pomoc.
Niestety tego nie rozumiem a zrobic to muszę...
Wyznacz elastycznośc funkcji w punkcie x0:
a) f(x) = x2 + 2x + 2, X0=1
b) f(x) = e2x, x0=2
c) f(x) = √x, x0
Z góry dziękuję za pomoc.
18 sty 17:55