matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz cosα znając wartość sinα
Pytuś:
Jeśli sinα = −1/2 to cosα ile będzie równe dla α mieszczącego się w zakresie od 180 stopni do 270 stopni?
18 lut 13:06
Jerzy:
Zielona: y = sinx Niebieska: y = cosx
1
Czerwona: y = −
2
18 lut 13:37