matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
Exam:
Proszę o pomoc w policzeniu całek:
e
x
dx
∫
e
2x
+4
∫
√
x
ln(x)dx
18 lut 11:25
karty do gry:
1. e
x
= 2t 2. Przez czescli : u' =
√
x
, v = ln(x)
18 lut 11:28
Jerzy:
1 ) e
x
= t 2) przez części
18 lut 11:28