Ciąg zbieżny
Oliw: Podać przykład ciągu zbieżnego do 2017
a) rosnącego
b)malejacego
c)niemonotonicznego
Miałam to na egzaminie i nie wiem czy dobrze zrobiłam, nie miałam pomysłu.. an= 2018−n dla n⊂N
(ciąg malejacy..może 2017/n ?.., an=2016+n dla rosnącego. Dla stałego an=2017.. Jakby ktoś
wytłumaczył jak ogólnie można się zabrać za takie zadanie to będę wdzięczna. Dziekuje
18 lut 01:10
18 lut 01:17
Adamm: na egzaminie ci nie poszło
18 lut 01:18
Oliw: Domyślam się ze nie

Dzięki za pomoc
18 lut 01:26