π | 2x −π | |||
sinx/2 + sin (π/2 − x/2) =2sin | cos | |||
2 | 2 |
π | 2x −π | |||
2sin | cos | = √2 sinx /2 | ||
2 | 2 |
π | 2x −π | √2 | ||||
sin | cos | = | sinx | |||
2 | 2 | 2 |
x | x | |||
sin( | ) + cos( | ) = √2sin(x) | ||
2 | 2 |
x | π | |||
sin( | + | ) = sin(x) | ||
2 | 4 |
x | π | x | π | |||||
x = | + | + k • 2π ∨ x = π − | − | + k • 2π | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
π | 4kπ | |||
Ma wyjść x = | + | |||
2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |