matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Anulka:
Ciąg (an) określony jest wzorem . an=n+10/n+2 a) oblicz dwudziesty wyraz tego ciągu, b) Który wyraz tego ciągu jest równy 3/2
18 sty 17:34
Anulka:
a mi wyszło tylko za to b to niewiem jak sie wziasc:( Prosze pomocy
18 sty 17:47
mi:
3
ułóż równanie a
n
=
2
n+10
3
=
i znajdź n
n+2
2
18 sty 17:52
Anulka:
Wiec tak n wyszło mi 14
18 sty 17:59
mi:
oki
18 sty 18:04