matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc ;)
Adam_1_:
W kwadrat o boku 2 wpisano trójkat równoramienny AEF tak, że wierzchołek E leży na boku BC, a wierzchołek F − na boku CD oraz |AF|=|EF|
1
a) niech x=|BE|. Wykaż, że funkcja : P(x)=2−
x(x−2)
2
8
17 lut 13:42
Pytający:
Polecenie pobudzające wyobraźnię.
17 lut 15:26
Jerzy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/346363.html
17 lut 15:28