Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi: y=u{3}{x} oraz y=-x+4
Karol: Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi:
y=3x oraz y=−x+4
Nigdy tego na wykładach i ćwiczeniach nie mieliśmy a teraz pojawiło się na egzaminie, jak się
za to w ogóle zabrać ?
potrafi to ktoś krok po kroku wytłumaczyć bym mógł jakoś zrobić następne ?
17 lut 13:35
Adamm:

P=∫
13−x+4−(3/x) dx
17 lut 13:37
Jerzy:
| | 3 | |
Liczysz całkę oznaczoną : ∫( −x + 4 − |
| )dx w granicach: [1;3] |
| | x | |
17 lut 13:37
Karol: Dzięki Panowie, wychodzi na to, że to nie jest takie trudne
17 lut 13:50