Granica funkcji jest równa
Kasia10953: x−4
lim −−−−−
x→4 √2−2
17 lut 13:24
Jerzy:
Na pewno tak ?
17 lut 13:25
Kasia10953: Proszę o pmoc
17 lut 13:25
Kasia10953: tak
17 lut 13:26
Jerzy:
lim = 0
17 lut 13:26
Metis: ...=0
17 lut 13:27
Kasia10953: Prawidłowa odpowiedź to 4, nie wiem dlaczego
17 lut 13:27
Metis: Źle przepisałaś pewnie przykład.
17 lut 13:28
Jerzy:
Bo w mianowniku pewnie jest: √x − 2 , a nie to co napisałaś.
17 lut 13:28
17 lut 13:31
Kasia10953: Tak jest prawidłowo
17 lut 13:33
Jerzy:
A Ty nadal swoje ... jeśli jest tak, jak napisałaś po raz już drugi, to lim = 0
17 lut 13:33
Kasia10953: Dziękuje za pomoc
17 lut 13:34
Sztok: zawsze zero dzielone przez jakakolwiek liczbe ≠ 0 daje 0
masz 0 czesci jablek z 12, czyli ile jaka czesc jablka masz?
17 lut 13:35
Kasia10953: To pewnie odpowiedź do tego zadania jest błędna
Jeszcze raz dziękuje za pomoc
17 lut 14:05
Jerzy:
Raczej bład w druku ... w mianowniku powinno być: √x − 2
17 lut 14:06