matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
QWERTY:
x
2
−4
5
wyznacz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=
w punkcie P(x
0
,
)
x
2
+2x+1
4
Wyliczyłem: x
0
=−7 x
0
=−3 pochodna
1
f'(−7)=
36
1
f'(−3)=−
4
i teraz nie wiem co zrobić z tym y−y
0
=f'(x)(x−x
0
)
16 lut 22:51
QWERTY:
coś ktoś
16 lut 22:57
Pomocy:
pierwsza styczna
1
5
y=
(x+7)+
36
4
16 lut 23:01
QWERTY:
1
1
Czemu
a nie np −
? Od czego to zależy ?
36
4
16 lut 23:03
QWERTY:
16 lut 23:14