matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokość
karol:
Oblicz wysokość trójkąta równobocznego o polu 100cm
2
16 lut 20:38
Timor i pumba:
a
2
√
3
P=
⇒a
2
= to a= i a> 0
4
a
√
3
h=
2
16 lut 20:42
Janek191:
a
2
√
3
P =
= 100 cm
2
/* 4
4
a
2
√
3
= 400
400
a
2
=
√
3
20
a =
4
√
3
√
3
20
√
3
√
3
h = a*
=
*
= 10*
= 10
4
√
3
2
4
√
3
2
4
√
3
16 lut 20:43