Liczenie asymptoty funkcji
None': y=x2 * e−x
Mógłby ktoś mi policzyć asymptoty jeśli istnieją , ponieważ resztę zadania zrobiłem ,asymptot
nie potrafię.
16 lut 18:31
Adamm: jest tylko jedna asymptota
pozioma prawostronna y=0
16 lut 18:33
Adamm:
16 lut 18:34
None': Trzeba ją jakoś policzyć czy wystarczy ,że napiszę , że istnieje asymptota prawostronna pozioma
y=0 ?
16 lut 18:38
Jerzy:
| | f(x) | |
Policz lim |
| w krańcach dziedziny. |
| | x | |
16 lut 18:41
None': dla ∞ wychodzi 0 a dla −∞ mamy symbol nieoznaczony ∞/−∞
16 lut 19:13