matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki nieoznaczone, oblicz
SOLANKA:
http://i.imgur.com/EK3f66h.jpg
16 lut 15:39
Jack:
c) podstawienie t = x
2
+ 4 dt = xdx wtedy ... = ∫ t
5
dt d) przez czesci u = lnx v'=x u' = 1/x v=1/2 x
2
16 lut 15:43
Solanka:
Dziekuje
16 lut 16:28
Jack:
mala pomylka c) t = x
2
+ 4 dt = 2x dx
1
dt = xdx
2
czyli
1
... =
∫ t
5
dt
2
16 lut 16:30