| ||||||||
Jak mam policzyc z tego pochodna f'(d) gdy 4π | a | |||||||
(gmd)2 |
mL2 | ||
4π | to stała. | |
12 |
md2(2gm−1) | ||
Dochodze do momentu w ktorym mam | skracam md2 i otrzymuje | |
g2m2d2 |
(2gm−1) | |
potem przyrownuje pochodna do 0, czyli 2gm−1=0 gm=1/2 i co dalej? jak mam | |
g2m |
πm | L2 + d2 | |||
Licz pochodną z: | * | |||
3(qm)2 | d2 |
2d*d2 − 2d(L2 + d2) | ||
= STAŁA* | ||
d4 |
| ||||||||
No mam funkcje taka 4π | i licze z niej pochodna, przy czym traktuje | |||||||
gmd |
mL2 | ||
4π | jako stala wiec ja pomijam przy pochodnej. | |
12 |
md2 | ||
Tak naprawde licze pochodna z | ||
gmd |
−2L2 | STAŁA NOWA | |||
= STAŁA* | = | |||
d3 | d3 |
mL2 | mL2 | |||
Co do stałej 4π i | to stale ( | −moment bezwladnosci w srodku preta) | ||
12 | 12 |
4πm | L2a + 12ad2 | |||
Stała: | ... i pochodna z : | |||
12*g2m2 | d2 |
√12L | ||
Wynik to d = | ||
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |