matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba odwrota do liczby
xdree:
liczba odwrotna do liczby (0,001) −
2
3
16 lut 14:43
Jerzy:
1
Liczbą odwrotną do a , jest liczba
a
1
Tutaj: (0,001)
2/3
= [(
)
3
]
2/3
= (0,1)
2
= 0,01
10
16 lut 14:49