pomocy wykres
Info: x−2/3=1 dlaczego miejscem zerowym nie jest −1?
16 lut 10:09
Jerzy:
Miejscem zerowym czego ?
16 lut 10:12
Jerzy:
| | 1 | |
f(x) = |
| ... ta funkcja nie ma miejsc zerowych. |
| | x2/3 | |
16 lut 10:13
Info: x−2/3=1 gdy podstawimy 1 to wychodzi równość i gdy podstawimy −1 też wychodzi a wolfram dał
tylko 1
16 lut 10:14
Info: było x−2/3−1=0
16 lut 10:15
Info: −12=1 czyli 11/3=1?
16 lut 10:19
Jerzy:
| 1 | | 1 | |
| = 1 ⇔ |
| = 1 ⇔ x = 1 lub x = −1 |
| x2/3 | | 3√x2 | |
16 lut 10:24
Info: thx
16 lut 10:26