matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyc rownanie
Ronney:
√
3
Wyznacz rownanie stycznej do funkcji f(x)=ln(cosx), prostopadle do prostej y=
x+7
3
15 lut 23:20
Jerzy:
f'(x
0
) = −
√
3
..... i wyznacz x
0
Styczna: y = f'(x
0
)*(x − x
0
) + f(x
0
)
15 lut 23:47