ttt
tade: jest jakis szybszy sposob na znajdywanie pierwiastkow wielomianu?
np 8x3−12x−95=0
tutaj zanim doszedlem do poprawnego to zajelo duzo wypisywania
15 lut 21:27
Timor i pumba: Rozwiazac rownanie stopnia trzeciego
Delta i te inne sprawy
15 lut 21:32
Timor i pumba: Poza tym tak duzo to nie ma
+/−1 +/−5 , +/−19
15 lut 21:34
3Silnia&6: i jeszcze wymierne +/− 1/5/19 przez 1/2/4/8
15 lut 21:35
Timor i pumba: i jeszce +/−95
+/−1 i +/− 95 to odpada od razu to widac
Zostaje 5 i 19
15 lut 21:35
adek:
8x3−20x2+20x2−50x+38x−95=
4x2(2x−5)+10x(2x−5)+19(2x−5)=..........
15 lut 21:36