matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
jkjhj:
x
2
−2x
Jakie liczby spełniają to równanie?
=0
2x
2
−x−6
15 lut 19:18
Adamm:
x
2
−2x
=0
2x
2
−x−6
x=0 lub x=2 sprawdzamy, x=2 nie pasuje x=0
15 lut 19:19
Maryla27:
dziedzina 2x
2
−x−6≠0
3
x≠2 i x≠−
2
15 lut 19:58