1+1 | 1 | ||
+ | =1 | ||
3 | 3 |
1−x3 | ||
t3= | ||
x3 |
1 | ||
t3= | −1 | |
x3 |
1 | ||
t3+1= | ||
x3 |
1 | ||
x3= | ||
t3+1 |
−3t2 | ||
3x2dx= | dt | |
(t3+1)2 |
t2 | ||
x2dx=− | dt | |
(t3+1)2 |
3√1−x3 | ||
∫x3√1−x3dx=∫x2 | dx | |
x |
−t3 | ||
∫ | dt | |
(t3+1)2 |
t | (−3t2) | 1 | t | 1 | 1 | |||||
∫ | dt= | − | ∫ | dt | ||||||
3 | (t3+1)2 | 3 | t3+1 | 3 | t3+1 |
1 | 1 | A | Bt+C | |||||
− | ∫ | dt=∫ | dt+∫ | dt | ||||
3 | t3+1 | t+1 | t2−t+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |