matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
jkjhj:
Udowodnij że prawdziwa jest równość(1 −sin
2
α)(1+tg
2
α)=1
15 lut 18:41
Adamm:
1−sin
2
x=cos
2
x z jedynki trygonometrycznej
cos
2
x+sinx
2
x
1
1+tg
2
x=
=
cos
2
x
cos
2
x
1
cos
2
x*
= 1
cos
2
x
15 lut 18:43
Jerzy:
1 − sin
2
x = cos
2
x
15 lut 18:44
jkjhj:
dziekuje
15 lut 18:44
Janek191:
cos
2
α
sin
2
α
L = cos
2
α *(
+
) = cos
2
α +sin
2
α = 1 = P
cos
2
α
cos
2
α
15 lut 18:45
Jerzy:
Wystarczy wymnozyc cos
2
x(1 +sin
2
x/cos
2
x) = cos
2
x + sin
2
x
15 lut 18:47
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick