x+1 | 1 | 2 | |||
− | = | ||||
x2+2x | x2−2x | 4−x2 |
x+1 | 1 | −2 | |||
− | = | /*x(x−2)(x+2) , x≠2 , x≠−2, x≠0 | |||
x(x+2) | x(x−2) | (x+2)(x−2) |
x + 1 | 1 | 2 | |||
− | = | ||||
x*(x + 2) | x*(x − 2) | (2 − x)*(2 + x) |
x +1 | 1 | 2 | |||
+ | = | ||||
x*(2 + x) | x*(2 − x) | (2 − x)*( 2 + x) |
(x + 1)*(2 − x) | 2 + x | 2 x | |||
+ | = | ||||
x*(2 + x)*(2 −x) | x*(2 − x)*(2 + x) | x*(2 − x)*(2 + x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |