.
Nodown: | | 2 | |
Wyznacz zbiór wartości funkcji |
| |
| | 1 + sin2 x | |
| | 2(1 + sin2 x) − sin2 x | |
= |
| |
| | 1 + sin2 x | |
= 2 − sin
2 x
czyli to sinusoida przesunięta 2 jednostki do góry
Zw = <1, 3> co nie zgadza się z odpowiedzią
Gdzie jest błąd?
15 lut 15:18
Adamm: to nie jest sinusoida, to się nie zgadza
0≤sin
2x≤1
1≤1+sin
2x≤2
ZW
f=<1;2>
15 lut 15:21
Nodown: Adam dzięki
15 lut 15:21
Jerzy:
min sin
2x = 0
max sin
2x = 1
15 lut 15:22
Nodown: Jerzy, dzięki, to nawet widać bez rozpisywania o ile się weźmie pod uwagę kwadrat przy sin
15 lut 15:23