1 | ||
Prawdopodobieństwo wyrzucenia dwóch reszek (RR) w rzucie = | . | |
4 |
3 | 1 | ||
*( | )4 + // w pierwszym rzucie nie wyrzucono RR, w 4 pozostałych tak | ||
4 | 4 |
1 | 3 | 1 | |||
* | *( | )3 + // w pierwszym RR, w drugim nie, w 3 pozostałych tak | |||
4 | 4 | 4 |
1 | 3 | 1 | ||||
( | )2* | *( | )2 + // w pierwszych dwóch RR, w trzecim nie, w 2 pozostałych tak | |||
4 | 4 | 4 |
1 | 3 | 1 | ||||
( | )3* | * | + // w pierwszych trzech RR, w czwartym nie, w ostatnim tak | |||
4 | 4 | 4 |
1 | ||
( | )4*1 = // w pierwszych czterech RR, w ostatnim obojętnie | |
4 |
1 | 3 | 1 | 1 | |||||
= ( | )4(4* | +1) = ( | )3 = | |||||
4 | 4 | 4 | 64 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |