prosta
kam: Mogłby ktos sprawdzic ?
Prosta równoległą do prostej :
−3x + 2y + z + 3 = 0
2x − 3y − z − 1 = 0
jest:
x=5+t
y=15−t
z=−14+5t
Czy odopowiedz jest poprawna?
15 lut 10:47
Jerzy:
Nie jest.
15 lut 10:49
kam: A mogłbys mi to rozpisac?
15 lut 10:54
Jerzy:
i j k
−3 2 1 = [ (−2 + 3) , (2 + 3) , (9 − 4)]
2 −3 −1
15 lut 11:00
kam: Na pewno bedzie (2+3) a nie−(3−2) ?
15 lut 11:07
Jerzy:
Racja ...
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
moja pomyłka
15 lut 11:11
kam: Uff bo juz myslałem ze źle
![](emots/2/zeby.gif)
Dzieki
15 lut 11:22