matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc nierównosc
ola:
Rozwiaz graficznie nierównosc x
2
>x+2
18 sty 16:14
Mirek:
Punkty wspołne : x
2
= x+2 x
2
− x −2 = 0 x
2
+x − 2x −2 =0 x(x+1) −2(x+1) =0 (x+1)(x−2) = 0 x=−1 x = 2 (niebieskie to rozwiązanie) x∊(−∞,1)∪(−2,∞)
18 sty 16:26
paziówna:
wkradł się błąd. x∊(−
∞
, −1)∪(2,
∞
)
18 sty 16:37