Dam to radę jeszcze uprościć??
Madzia:
14 lut 22:33
14 lut 22:34
Madzia: jak to zrobiles?
14 lut 22:35
14 lut 22:36
Madzia: Dzieki, czyzby Adam się pomylił
14 lut 22:37
Maryla27: | | | | b | | a | | 1 | |
.... = |
| − |
| = |
| − |
| |
| | 2b | | 2b | | 4b | | 2 | |
14 lut 22:40
Maryla27: Nie pomylił się
14 lut 22:40
Maryla27: Zdecyduj jak chcesz to zapisać.
14 lut 22:42
Madzia: nie rozumiem końcówki lekko, przecież jak pomnoże przez 2, żeby pozbyć się ułamka u góry to
przezcież tą drugą liczbę b:2b też powinnam przez 2 pomnożyć.
14 lut 22:43
Maryla27: ........22;40
| | | | b | | a | | 1 | | 1 | | a | | 1 | |
| = |
| − |
| = |
| * |
| − |
| = |
| − |
| |
| 2b | | 2b | | 2b | | 2 | | 2b | | 2 | | 4b | | 2 | |
14 lut 22:54
Maryla27: | b | | 1 | |
| − b w liczniku i mianowniku skraca się i zostaje |
| |
| 2b | | 2 | |
14 lut 22:59