Róznowartosciowość
Piotr: Czy ta funkcja jest różnowartosciowa i jest "na"
| | ⎧ | 2x+1 dla x≥0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 3x+2 dla x<0 | |
Czy po tych obliczeniach mogę stwierdzić róznowartosciowość ?
2x
1 +1 = 2x
2+1
2x
1 =2x
2
x
1=x
2
3x
1 +1 = 3x
2+1
3x
1 =3x
2
x
1=x
2
14 lut 22:28
Piotr: Czy ten zapis ma sens ?
14 lut 22:29
Adamm:

funkcja nie jest różnowartościowa
14 lut 22:30
Piotr:

gdy jest x ≥ 0 i x<0 to mogę tak to przedłużyć ?
14 lut 22:52
Piotr:
14 lut 22:54
Piotr: pogubiłem się
14 lut 22:55
Piotr: zapomniałem dodać ,że f: R→R
14 lut 23:02