Oblicz granicę funkcji
Pomocy jutro kolos: Witam.
Wszędzie szukałem jak rozwiązać tego typu zadanie, nie znajdując nigdzie odpowiedzi wrzucam tu.
Jesteście moją ostatnią nadzieją
Mam do obliczenia granicę funkcji
a) lim
| | 1 | |
x→0 ( |
| )tgx Ten ułamek ma być do potęgi tgx nie wiem czy to widać |
| | x2 | |
b) lim
14 lut 22:16
Jerzy:
a) = limetgx*ln(1/x2)
14 lut 23:10
Pomocy jutro kolos: Jak Ci się udało to tak przekształcić, daj jakąś podpowiedź
14 lut 23:12
Jerzy:
elna =a
lnab = b*lna
do wykladnika zastosuj regułę H
14 lut 23:15