f'(x) | ||
skorzystaj z ∫ | dx = ln|f(x)|+c | |
f(x) |
2 x−3 | 18 x+6 | 11 | |||
= | − | ||||
9 x2+6 x+7 | 9 (9 x2+6 x+7) | 3 (9 x2+6 x+7) |
11 | 11 | 1 | ||
= | ||||
3 (9 x2+6 x+7) | 18 | 1+((3x+1)/√6)2 |
1 | 11 | |||
2x−3 = | (18x + 6) − | |||
9 | 3 |
1 | 18x+ 6 | |||
dalej rozbij na dwie całki i oblicz ...= | ∫ | dx − | ||
9 | 9x2+6x+7 |
11 | dx | |||
∫ | =.. | |||
3 | 9x2+6x+7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |