Zadanie z ciągów
Kuba: Piąty wyraz ciągu jest równy 19, natomiast a4 = 5a1. Oblicz r oraz a1.
14 lut 20:42
5-latek: a1+4r=19
a1+3r= 5a1
14 lut 20:51
Jack: witaj Krzysiu
Kuba
rozwiaz uklad rownan ktory podal
5−latek
14 lut 20:58
5-latek: a1= 19−4r
19−4r+3r= 5(19−4r)
19−r= 95−20r
19r= 76
r=4
a1= 19−4*4= 3
Sprawdz jeszce bo liczylem w pamieci
14 lut 20:59
5-latek: Witaj
Jack 
Juz jestes po sesji ?
14 lut 21:00
Jack: Niestety nie, ostatni egzamin mi zostal (poprawkowy), ale to dopiero w przyszlym tygodniu
14 lut 21:00
5-latek: Glowa do gory
14 lut 21:01
5-latek: Ciekawe jak
Metis 
Na razie nic nie piszse a obiecal ze napisze po 31 stycznia
14 lut 21:03
Jack: Moze ma za duzo na glowie
14 lut 21:09
Kuba: Dziękuję bardzo za pomoc

Mam tyle zadania na jutro i kompletnie już nie myślę..
14 lut 21:13