macierz
travolta: okresl liczbe rozwiazan ukladu w zaleznosci od parametru k.
jezeli uklad ma nieskonczenie wiele rozwiazan to okresl od ilu parametrow zaleza te
rozwiazania.
x+ y + 2z + kt = 2
ky+ 3z = 1
2x +y+ z + kt = 2
x + 2y+5z − t = 4
policzyłem rząd i rz(A) = 4 i rz(A|B) = 4
wiec chyba sie pomylilem albo nie wiem, po "wyzerowaniu mam taka postac macierzy:
1 1 2 k | 2
0 k 3 0 | 1
0 0−1 0 | −2
0 0 0(1−2k)| 0
14 lut 19:39
travolta: bardzo mi zalezy na zrozumieniu tego zadania
bardzo prosze o pomoc
14 lut 19:58
travolta: mam blad
pomylilem sie przy zerowaniu
14 lut 20:16